kolmapäev, 17. oktoober 2007

Kamille Saabre "Mu kuninganna"

Raamatu tähtsamad sündmused:

1.Malika meditsiinikursused haiglas. Mõtted ning unistused Ahmedist, kes talle meeldib.
2.Patriku rännakud Egiptuses, otsides nn “vabadust”.
3.Patrik viiakse haiglasse. Malika kohtub haiglas oleva turistiga, tekib side teineteise vahel.
4.Malika põgeneb kodunt Šveitsi oma armastatu Patricku juurde.

See lugu räägib Malikast (nimi tähendab “kuningannat”), kes on islamiusku tüdruk ja Patrikust , kes on kristlane. Malika juhtub hooldama üht turisti haiglas. See oli esimene silmapilk armastusest, mis muutis nende elu täielikult. Noormees nõ “janunes” tema naiselikkuse ja õrnuse järele. Pärast tervenemist püüdis ta saada ühendust Malikaga.
Patrik rääkis oma loo Mohamedile , mõistes noormehe keerukat olukorda ,tuli talle appi. Kuid Malika algul ei tahtnudki selle eurooplasest mehega tegemist teha, jäädes oma mõistuse juurde. Siiski sai süda võitu.
Perepoolt valitud peigmees Ahmed hakkas aga kahtlustama neiut ning otsustas jätta ta maha. Tüdruk siis lahkub kodunt, kuna ta ei tahtnud vanatüdrukupõlve ning hukkamõistu oma rahva seas. Nii läks lugu üsna süngeks ja pingeliseks.
Kuid teos lõppes ikka õnnelikult – Malika sai turvaliselt Šveitsi ning sai kokku Patrikuga.

Kui oleks võimalik, siis muudaksin selles loos tava, et pere tütar peab abielluma soositud peigmehega, kel on hea positsioon. Kuigi sellised need traditsioonid on , ei näinud ma siiski erilist siduvust ja mõistvust isa ja Malika vahel. See oli kurb, kuidas ta kohtleb oma tütrega.

Seda raamatut soovitan lugeda eriti tüdrukutel, kellele meeldivad tavatu olukorraga armastuslood. Loo ülesehitus on huvitav, põnev ja tänapäevalik, kuid samas muinasjutuline. Ei soovita seda raamatut lugeda inimestel, keda ei huvita armastusest lood.

1 kommentaar:

helja ütles ...

Selge ülevaade ja Sinu arvamus tuleb hästi välja! Pea meeles, et koma ja punkti EES ei ole tühikut, küll on need koma ja punkti JÄREL.