reede, 28. september 2007

"Eilset pole olamas" Katrin Reimus

Autor: Katrin Reimus
Pealkiri :”Eilset pole olemas”


Vahetund: tüdruk jalutas puhke nurka, kuna ta tahtsi olla omaette.
Kuid Omamees oli tahtnud temaga juttu rääkida. Kuid omamees ei jätnud jonni ja küsis mida te siis kirjanduses võtate. Tüdruk vastas „puškinit”. Nad vestlesid veel natuke kuid tüdruk vihastas ja läks ära.

Politsei vesrles Semuga ,et keegi tegutseb koolis narkoorikumidega ,et kui team teab siis võinuks ta sellest rääkida.Semul polnud eriti juttutuju.Seega hakkas politsei otsi kokku tõmbamaaga ehki andis see vsetlis Semule natukenegi mõtlemisainet.Politsei oli öelnud kui Semu ümber otsustab siis võnuks ta temaga ühendust võtta,ning politsei jättis Semule oma nime kaardi.

Supidaldrikus: ujusid vettinud kaosad,kartulid ja porgandid rõõmsalt ühes koos. Niru põrnitses oma suppi ja katsus mõttes ette kujutada, kes ja kus need kapsad maha pani.Taldrikus olid kõik juurikad võrdses seisus.Kõik oli ühtviisi pehmeks keedetud ja ükski polnud teistest olulisem.
Niru ei taibanud miks koolis ei võinuks kõik rahulikult üksteise kõrval toime tulla. Õpetajad ja Õpilased. Isegi need kes olid teistmoodi.Niru suppikausis on kärbes Kaak viskas selle sinna kui oli Niru kõrvale istunud.Semu kukkus Nirut kaitsma ja vahetas Niru jaKaagi kausid ning sundis Kaaki seda suppi sööma kus oli kärbes.Kaak aga kohe vastu mida sina toppid enda nina teiste asjadesse. Kaagi silmad läkid vihast põlema.Aga semu ei lasknud end sellega segada ja sõi rahulikult oma toitu.

TÄNA
Laupäeva :hommik oli udune ja rõske.Oivik sirutas ennast voodis ning tundis ,et kogu maailm on vastik.Ja tema ise on kõigist vastikutest asjadest kõige vastikum.Ta üritas eilset päeva tagasi kerida...edasi tuleb lugeda raamatust.

Üks poiss tahtsi ennast vist ära tappa .Hüppas aknast alla. Kolmandalt korruselt.Aga hing on sees, igatahes kiirabi kutsuti ja need tulid kohale.
End tappa tahtnud poiss oli Niru.

Mis ma siis ikka muudaks natukene tegelasi, siis sündmust ja tegevust.

Soovitan luged seda raamatut ja palju muusid noortekirjanduse alla kuuluvadi raamatuid veel.

1 kommentaar:

helja ütles ...

Oled kirjutanud katkendeid teosest, aga parem oleks oma sõnadega jutustada. Pööra tähelepanu ka õigekirjale - kuhu need komad ikka käivad. Veidi hooletult trükitud; koma ja punkti ees ei ole tühikut, küll aga nende järel! Püüa alati oma mõtet rohkem esile tuua!