reede, 28. september 2007

Katrin Reimus "Eilset pole olemas"

Tähtsamad sündmused :
*Niru enesetapp
*Kiusamine
*See kui Semu astub Niru kaitseks välja ( Mis sest et tulemusteta, kuid siiski!)

Teos lõppeb nii et Niru tapab end, kuna ta eakaaslased ei vaevu teda aitama ning ka vanematelt polnud tuge oodata.Ta oli jäänud täiesti üksi . Nii läks Niru elu järjest lootusetumaks.Järjest rohkem probleeme, mida ta ise lahendada üritas. Alguses küll mõningad inimesed tundsid tema vastu huvi, kuid siis kui oli lõpppunkt ning ta täiesti omadega puntras oli olid kõik kadunud ja ega Niru eriti enam ei hoolinudgi.

Kui oleks võimalik olla Niru sõber, püüaksin temaga rääkida sellest.Mulle on varemgi öeldud et olen hea psühholoog ja usun et lõppudelõpuks ei läheks nii nagu läks.Mu paljudel tuttavatel/sõpradel on olnud endalgi sama raskeid kui mitte öelda raskemaid hetki, millest nad minu toetusel üle on saanud.Kui inimene kukub „musta auku”, tuleb ta sealt välja aidata.Öeldakse ju alata et „kõik on veel ees ja ammugi mitte läbi”.

Soovitan seda lugeda täiskasvanutel pigem , et nad saaksid paremini aru tänapäeva noorte tegelikust elust/mõtetest ning probleemidest.Võib ju näida et kõik on vaid „puberteet” aga tegelikult on selle kõige taga hoopiski midagi sügavamat. Noored tunduvad küll „külmad „ ning „pohhuistlikud” kuid tegelikult vajavad ka nemad teiste lähedust ning teadmist et neil on inimesed kellele nad väga palju tähendavad.
Noortele, see võib ju olla suhteliselt hea”öökapi raamat” kuid tegelikult on see see sama jutt, mida päriselus iga päev kohtame ja ma arvan et noored ise on sellest täiesti teadlikud.Muidugi on ka kõik vanemad inimesed kunagi noored olnud , kuid nüüdsel ajal on asjad muutunud rohkem vägivaldsemaks (nii otseses kui kaudses mõttes) ja ma pakun et teismeliste laste lapsevanemad peaksid rohkem teadma kui nad teavad.

1 kommentaar:

helja ütles ...

Hea, et oma arvamus tuleb selgesti välja! Pööra tähelepanu ka õigekirjale, nt AGA ja ET ees on tavaliselt koma. Ja koma ja punkti järel on alati TÜHIK.