reede, 28. september 2007

Tea Kask ´´Tänava lapsed´´

Kolm tähtsamat sündmust :
· Mattias lahkub kodust.
· Mattias leiab oma venna, kes elab juba tänaval.
· Jõulud ja uus aasta.
· Poisid leiavad endale uue kodu.

Jõulud veetsid poisid kodus. Kõik oli korras, ema tegi süüa, onu Pauli ei olnud. Mattias ootas jõuluvana. Jõuluvana saabudes avastas Mattias, et see on tema ema, ning ta pettus temas ja läks tänavale jälle. Vana-aasta veedavad poisid tänaval. Mattiase sünnipäeva ajal olid poisid jälle kodus. Mattias varastas ema tagant ning läksid jälle tänavale. Tänavale tagasi minnes satuvad poisid politseisse ning sealt saadeti nad turvakodusse. Mõne päeva pärast tuli ema neile järgi sinna ning poisid läksid koju. Ema ja poisid lähevad riidu ning poisid läksid jälle tänavale. Poistest sai suur vargakamp. Mõne päeva pärast satusid poisid haiglasse. Peale haiglat läksid poisid koju, kuid mitte kauaks. Nad läksid jääle tänavale ja jäid politseile vahele, kuid seekord ei tulnud enam ema neile järgi ja nad viiakse turvakodusse, kust nad leiavad endale uue kodu. Teos lõppeb sellega, et poisid leidsid endale uue kodu ja see tegi neid väga rõõmsaks.


Selles teoses muudaksin mina selle ära, et poisid saaksid minna oma koju, mitte saama uue kodu endale. Lastel peaksid ikka omad vanemad olema. Ja muudaksin veel selle ära , et poistel oleks oma isa.

Soovitaksin seda raamatut lugeda, sest on maailmas on päris palju lapsi nagu Martin ja Mattias, kes on kodust minema läinud, kuna nende ema või isa joovad ja selletõttu jäänud tänavalasteks. Sellest raamatust saab väikese ülevaatuse sellest, mis nad tänaval olles läbi elavad. Raamatu autor kasvatab kodus ise kaht tänavalast. See raamat on põhinenud tõsielu sündmustel.

3 kommentaari:

helja ütles ...

Paranda pealkirja jutumärke! Sisukas ja selge ülevaade ja oma arvamus tuleb ka välja! Meeldiv, et ka õigekiri on enam-vähem korras!:)

J ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

See on maailma halvim raamat see on igav mõttetu