reede, 28. september 2007

Jaan Tangsoo "Hanejaht"

Tähtsamad sündmused:

1) Peategelane hakkab oma sõpradest ja tuttavatest võõranduma, ning oma ringkonda valede inimestega ümbritsema.
2) Peategelane hakkab tarvitama narkootikume.
3) Peategelase täielik põhjakäik. Narkootikumide saamiseks hakkab ta varastama, kuni ta kätte saadakse.
4) Nii öelda ümber kasvatus. Peategelane hakkab elama maal vanaisa juures, kuhu ta otsustabki jääda, sest teab, et on langenud kavala lõksu sisse, ning otsustab ennast muuta.

Teos lõppeb sellega, et peategelane saab aru, mis ta oma eluga teinud on ja, et kõike seda muuta hakkab ta võitlema sõna otsesemas mõttes oma elu eest. Ja kui see tal lõpuks õnnestubki hakkab ta taastama oma vanu suhteid, sest need on inimesed kellega ta teab ja tunneb ennast kindlalt.

Kui oleks teost võimalik kuidagi muuta, siis looksin mõned teised tegelaskujud sellele perioodile, kui ta oli juba narkootikumide meelevallas, et võib-olla tuua välja rohkem arvamusi jne.

Soovitan muidu lugeda, sest sellel on väga kaasahaarav sisu. Ning need olukorrad kuhu peategelane satub on ilusti kirjeldatud, ning neid on peas hea ette kujutada. Samuti on ka tegelaste ülesehitus on üleüldse väga hea. See on kindlasti selline raamat, mida on raske lugedes käest ära panna!

Raamatu puudusteks võib lugeda sündmustiku ülikiiret arenemist ning vähe kõrval tegelaste väljavaateid ning arvamusi, kuid siiski väga nauditav.

1 kommentaar:

helja ütles ...

Sisukas ülevaade ja oma arvamus tuleb hästi esile! Mõtle alati ka komade peale, praegugi on vigu. Ja paranda palun pealkirjas teose nimi - suure tähega teadagi!