reede, 28. september 2007

"Mängult on päriselt" Diana Leesalu

Tähtsamad sündmused:
(Räägin natuke pikemalt)

1) Mikk Janter (Peategelane) oli suutnud oma klassivendade ja ka kõikide teiste inimeste, kaasa arvatud koduste peale endast nii meeleheitlikult välja minna, et ta võttis kodu garaažist kanistri mis oli täidetud bensiiniga, pani selle enda seljakotti ning haaras isa (Kooli direktori) mantli taskust koolimaja võtmed ning asus kooli poole teele. Kohalejõudes ta sisenes koolimajja ning
suundus võimlasse, valas selle üle bensiiniga ja süütas selle põlema. Tulekahju tagajärjel suri üks inimene ja koolimaja hävis.

2) Eelneva tagajärjel pani ta kodust jooksu. Jooksus olles kohtus ta poisiga kelle nimi oli Saša.
Saša hakkas talle õpetama elu tarkusi, ning õpetas talle ka kuidas tänaval hakkama saada ja mida tuleb teha, et saada omale leivakääru lauale.

3) Saša tutvustas omavahel Miku ja Marxi. Marx oli neile niinimetatud tööandja. Marx pakkus tööotsa Mikule ja Sašale, mis pidi natuke toiduraha sisse tooma. Poisid läksid Marxi sõbra Priidu endise tüdruku vanemate maja röövima. Kuriteo ajal hakkas Miku südametunnistus teda piinama ja ta kutsus kohapeal ise politsei. Ja sellest tekkis igasugu jama.

4) Õhtuhilja oli Mikk üksinda kuna ta oli suutnud Saša ja Jaanika (Üks tütarlaps kellega sai Mikk tuttavaks läbi Saša) lõplikult ära kaotada. Mikk tuigerdas õhtu hilja kaarsilla kaare peale oma mõtteid mõtlema, kui möödus noorukite kamp kelle seltskonnas oli Marx, kes teda märkas. Kuna Marx pidas Miku peale vimma politsei kutsumise pärast siis ta suundus kaarsilla kaarele Miku juurde. Seal olles hakkasid nad omavahel rüselema ning õnnetul kombel kukkus Mikk kaarelt alla vette ja mille tulemusena Mikk hukkus.

Teos finaalis Miku õde Mirjam on suunatakse pere isa poolt psühhiaatri juurde ja talle kirjutatakse välja rohi nimega "Rohypnol". Saša siirdub elama Miku pere juurde, nagu uuestisündinud poeg.

1 kommentaar:

helja ütles ...

Ülevaade sündmustest väga hea ja selge. Kontrolli ka alati pärast kirjutamist õigekirja - et näiteks kuhu need komad käivad ja kuhu ei. Kahjuks ei ole Sa minu antud viimastele küsimustele vastanud ja oma mõtteid teose kohta välja toonud. Ootan, et tooksid mulle ära ka paberil enesetutvustuse ja peategelasega seotud töö.