neljapäev, 13. detsember 2007

Käisin teatris

Ma käisin teatris vaatamas näidendit “Sekstett A La Carte”. Selle näidendi autoriks on Neil Simon.
See oli väga huvitav komöödialavastus ja seal olid osatäitjateks Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Külliki Saldre jne.
Loos oli nii, et Pariisi restorani õhtusöögil kohtuvad kuus inimest, neist siis kolm meest ja naist. Õhtusöögi korraldaja saab teada aga lõpu poole.
Sündmustik on põnev ning humoorikas, vahel ka absurdne. Põhiliselt oli see lavastus mõeldud just abielupaaridele, sest nendel tegelastel olid omavahelised suhted. Sellest algul aga ei olnud teada. Pärast, kui veel viis oodatud inimest kokku said, tuli ilmsiks ka viimane külaline. Vahepeal olid naerukad stseenid ning lõpu poole kiskus pisut melanhoolseks.
Too viimane külaline siis ütles, kes neid siia kutsus ja mis põhjusel. Tuli välja, et see oli ühe inimese testamendis soovina, kes oli surnud (kahjuks ei mäleta nime, kuna need kõik olid prantsusepärased).
Seejärel arutati omavahelisi suhteid, et esitati küsimus ning siis naine räägib näiteks oma kõige ilusamast asjast, mida tema mees on talle teinud. Nii lahenesid aja möödudes oma probleemid, kuid mõned olid ka vastu. Peale selle lavastuse meeldisid mulle ka dekoratsioonid ning näitlejate kostüümid. Oli tõesti nauditav näidend.

Kommentaare ei ole: