neljapäev, 20. detsember 2007

Käisin kinos

Viimati käisin ma vaatamas filmi Transformerid. Käisin seda vaatamas koos enda poisiga. See on üks lahedamaid filme autodest mida ma näinud olen. See film jutustab sellest kuidas nende koduplaneet on suures hädaohus, sest kaks vaenutsevat tulnukaleeri on valinud Maa oma lahinguväljaks. Ajal, mil kurjuse jõud otsivad piiritu energia allikat, sõltub kogu inimsoo ellujäämine täiesti tavalisest teismelisest nimega Sam Witwicky (Shia LaBeouf), kel endal pole asjast veel aimugi. Aimu ta sai alles siis sellest, kui ta isa ostis talle auto ja see auto õhtul ise minema sõitis. Kui poiss autole järgnes siis avastas ta et ta auto transformeerus. Algul poiss kartis autot, kuid hiljem nad sõbrunesid ja hakkasid koos maailma päästa. Poisile oli abiks ka sõbranna kellega nad hiljem lähemaseks said. Ning siis nad kõik koos suutsidki maailma päästa kurjuse käest. Ülimalt hea film.

Kes pole seda veel kinos vaatamas käinud, ostku film koju ja vaadaku kindlasti.

esmaspäev, 17. detsember 2007

''Koos oleme võitmatud'' & ''Maarjamäe kägu'' võrdlus

Sarnasused :

* Mõlemas raamatus olid peategelased tüdrukud
* Neil mõlemal oli muresid kuhjaga
* Mõlemal on pirtsakas õde
* Mõlemad olid noored

Erinevused :

* Marja-Liis'i isa polnud kirjanik, ja tal polnud kassi
* Marja-Liis leidis lõpuks enda loole lahenduse
* Annamaria oli näitleja, aga Marja-Liis oli lihtsalt tavaline tüdruk, kes otsis endale poissi
* Annamaria'ga elas samas majas ta vanaema
* Annamaria oli pressiga seotud, Marja-Liis mitte .

pühapäev, 16. detsember 2007

Minu muljed kino külastusest

Tahaksin kirjutada filmist mis oli kinodes aastaid tagasi. Soovin seda teha, sest tookord olin ma filmiga väga rahul ja seda meenutades olen ma seda praegugi.
Filmi nimi oli "Päev pärast homset". See oli suurejooneline katastrooffilm, mille lavastajaks
Roland Emmerich.
Nimelt räägib siis film sellest kuidas üks kliimateadlane Jack kahtlustab, et tulemas on uus jääaeg. Kui talle tuleb kõne kolleegilt saab ta sellest kinnitust, et nii see ongi. Globaalne soojenemine on tõuganud maailma uude jääaega ning see saabub läbi ühe suure supertormi. Lisaks Valge Maja hoiatamisele peab Jack jõudma New Yorki, kuhu on lõksu jäänud ta 17-aastane poeg. Aga isegi Jack ei ole valmis selleks, mis ees ootab. Teda, tema poega ja tervet planeeti.
Film on väga effektiderohke. Ning põhiliselt rääkiski sellest kuidas Jacki pojal sellel ajal läks. Kõige paremini on mul meeles filmist see koht kus iga sekundiga tuli -10 kraadi külma juurde. Kõik jäätus täielikult, eriti kihvt oli see kui seda näidati komosest kuidas maakera külmus. Selle tagajärjel hukkus palju inimesi kuid Sami ehk Jacki poja ning tema sõpradega läks kõik hästi.
Soovitasin peale selle filmi nägemist seda kõigile. Enam pole seda võimalik kinos näha kuid siis olen kindel, et te ei kahetse kui seda laenutate!

neljapäev, 13. detsember 2007

Käisin teatris

Ma käisin teatris vaatamas näidendit “Sekstett A La Carte”. Selle näidendi autoriks on Neil Simon.
See oli väga huvitav komöödialavastus ja seal olid osatäitjateks Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Külliki Saldre jne.
Loos oli nii, et Pariisi restorani õhtusöögil kohtuvad kuus inimest, neist siis kolm meest ja naist. Õhtusöögi korraldaja saab teada aga lõpu poole.
Sündmustik on põnev ning humoorikas, vahel ka absurdne. Põhiliselt oli see lavastus mõeldud just abielupaaridele, sest nendel tegelastel olid omavahelised suhted. Sellest algul aga ei olnud teada. Pärast, kui veel viis oodatud inimest kokku said, tuli ilmsiks ka viimane külaline. Vahepeal olid naerukad stseenid ning lõpu poole kiskus pisut melanhoolseks.
Too viimane külaline siis ütles, kes neid siia kutsus ja mis põhjusel. Tuli välja, et see oli ühe inimese testamendis soovina, kes oli surnud (kahjuks ei mäleta nime, kuna need kõik olid prantsusepärased).
Seejärel arutati omavahelisi suhteid, et esitati küsimus ning siis naine räägib näiteks oma kõige ilusamast asjast, mida tema mees on talle teinud. Nii lahenesid aja möödudes oma probleemid, kuid mõned olid ka vastu. Peale selle lavastuse meeldisid mulle ka dekoratsioonid ning näitlejate kostüümid. Oli tõesti nauditav näidend.

Võrdlus "Ühe hingetõmbega" ja "Peaaegu tuhatriinu"

Võrdlus Anne Sophie Brasme "Ühe hingetõmbega" ja Keitlin Priilinn "Peaaegu tuhkatriinu"

Sarnasused:
*peategelased on tüdrukud
*alaealised
*mõlemad tüdrukud said isaga paremini läbi
*mõlemad käisid koolis

Erinevused:
*Charlene on vanem ja Emilia noorem
*ühes raamatus toimub tegevus toimub lühkese aja jooksul aga teises aastate jooksul
*Charlenet kuisati, Emiliat mitte
*Charlene tappis inimese, Emilia mitte
*Emilial ei olnud ema, charlenel on
*Emilia leppis kasuemaga ära ja lõpp oli õnnelik aga Charlene tappis inimese ja sattus vangi
*Emilial on kasuvend, Charlenel mitte
*Emilia pere sain õnnelikuks, Charlene oma mitte
*Charlene elu on õnnetu

kolmapäev, 12. detsember 2007

Käisin kinos parandus.

Ma käisin enda poisiga kinos. Me vaatasime Meet Chuck & Larry't , vägagi hea film oli, nalja sai vägagi palju...
See filmi rääkis mehest, kelle naine suri ja ta tahtis, et talle makstaks toetusraha.. Kuid selleks pidi tal abikaasa olema, ja teist naist ta ei tahtnud, kuna oli veel enda eksabikaasasse armunud... Ühel päeval siis tuli tal mõte, et ta võiks enda sõpra paluda, ja lõpuks olid mõlemad nõus. Nad abiellusid ja siis neid hoiatati, et kui nad peaks valetama, et nad on geid, siis ootab neid vanglakaristus. Üks naine hoiatas neid ühe tüütu mehe eest, kes on vahele võtnud palju paare, kes mängisid geisid, et raha saada. Nad pidid siis hästi palju igasuguseid geilikke asju ostma, et keegi midagi aru ei saaks , kuid lõpuks oli kohtuistung kus nad tunnistasid üles, et nad pole tegelikult geid.. Terve nende tuletõrjemeeskond oli nende poolt, ja ütlesid, et nad teadsid sellest.. Siis pandi nad kõik selle eest kinni, kuid hiljem said nad kõik välja. (:

Muide, soovitan seda vaadata! ;)

Võrdlus

Mina võrdlen M.Sabolotny "Kirjaklambritest vöö"-d ja H.Cross-i "Minu armastuse suvi".
Sabolotny vs. Cross


Sarnasused

*Mõlemad peategelased on tüdrukud.
*Mõlemale ei meeldi enda keha, ega ka iseloom.
*Mõlemad leiavad vähemalt mingiks ajaks armastuse.
*Neile meeldib hulle asju teha.
*Nad pole PEAAEGU kunagi õnnelikud, alati on midagi puudu.
*Nad on millestki sõltuvuses.
*Mõlemat kummitavad enesetapu mõtted.
*Mõlemad on võitleja hingega

Erinevused

*Mona elab Inglismaal, Kati Eestis.
*Kati sureb, Mona mitte.
*Katil on HIV, Monal mitte.
*Kati on 16, Mona 15.
*Katil on väike õde, Monal suur õde ja vend.
*Mona ema on surnud, Kati oma mitte.
*Mona tapab ja vigastab, Katiei vigasta mitte kedagi, peale iseenda.
*Mona on lesbi, Kati on hetero.
*Katil toimub tegevus kooli ajal, Monal suvel.
*Mona ei suitseta, Kati suitsetab
*Kati kasutab narkootikume,Mona mitte.
*Mona vihkab mehi, Kati iseennast.

Võitjat ei selgunudki, sest mõlemad raamatud on head ja tegelased on värvikad, kergelt öeldes.

Näidend/muusikal-Marilyn!

Ma käisin 05.12 Viljandis Ugala teatris vaatamas näidend/muusikali "Marilyn!". Mulle meeldis see väga, venis küll pikale, kuid pole viga. Väga hästi oli aru saada, mis toimus, kõik oli kronoloogiliselt järjestatud.
Tuleb välja, et Marilyn Monroe ema hülgas ta, isast ei tea keegi midagi, kuid ta pidi välja nägema kui Clark Gable. Ma ei mäleta mis ta päris nimi oli,kuid tal olid enne satäänpruunid juuksed, need blondeeriti. Ta polnud andekas, tal olid lihtsalt teatud omadused, mistõttu ta pääses kõikjale, kuhu tahtis. Ta oli abielus mitu korda, aga need kõik purunesid, sest nagu ta psühhiaater ütles, jätab tema inimesed enne maha, kui nemad jõuavad teda maha jätta. Ta oli vaimuhaiglas, üritas enesetappu, mis lõpuks ka õnnestus. Hästi lahtiseletatud situatsioonid, suhted ja kõike muud.
Mulle meeldis see, kuidas oli näidatud kuulsuse tipp-punktist kogu elu madalpunktini langus.
Kõlasid kõik kuulsad laulud, eesti keeles, muide. Need jäid pikaks ajaks kummitama. Tõesti soovitan kõigil kas või veidikene tema kohta üles otsida, sest Marilyn ei jäta külmaks!

teisipäev, 11. detsember 2007

Käisin kinos!

Käisin nelja sõbraga kinos. See oli isegi see aasta veel. Käisime vaatamas ,,Superbad"-i (Ülikõva).
Evan (Michael Cera) ja Seth (Jonah Hill) on parimad sõbrad, keda ootab pärast keskkooli lõppu ees minek erinevatesse kõrgkoolidesse. Hetkel on nende põhiliseks mureks aga koolipõlve viimane pidu. Sellega seoses on eriti terav probleem, kust saada alkoholi, mille abil koguda piisavalt julgust, et läheneda oma unistuste tüdrukutele? Ainsaks õlekõrreks näib olevat veidrik Fogell (Christopher Mintz-Plasse) ja tema värske võltsitud juhiluba, millel ilutseb nimi… McLovin! Jaht võib alata.
Lühitutvustus siis filmist. Hmm...õige, Sethil oli noorena selline probleem, et ta joonistas kogu aeg peenistest pilte ja see oli suht naljakas, sest fantaasiat poisil oli! Film iseenesest oli huvitav. Naerda sai kõvasti, kuid mitte ainult filmi üle! Alati on kinos nalja saanud. Kuid suht tüütu oli see, kui mingi ärikas, kes minu ees istus. Messis iga natukese aja pärast. See oli ainuke telefon, mis keset saali helendas.
Film lõppes ja hakkasime välja kõndima, kui hakkas ekraanil jälle näitama Sethi joonistatud pilte. Rahvas jäid kõik seisma ning pilte vaatama. Ma omaette muigasin ja hakkasin väljapääsu poole liikuma ja üritasin Coca topsi prügikasti visata, aga viskasin suure kaarega mööda. Sain jälle mõnusalt naerda, kuna seisen põhimõtteliselt prügikasti kõrval.
Sõpradega koju kõndides avaldasime üksteisele oma arvamusi filmist ning seegi oli naljakas। Ühesõnaga tore päev oli.

esmaspäev, 10. detsember 2007

Käisin kinos

Tegelikult ma ei mäletagi, kuna ma viimati teatris või kinos käisin... Kunagi ammu käisin ''Kariibi mere piraate'' vaatamas, kuna ma nägin seda ammu-ammu, siis ei mäleta enam mitte midagi, aga ma proovin ikkagi xD
Film ise oli lahe, võiks seda veel viis korda vaadata. See oli fantaasiarikas ja action-ist seal ka puudust ei tulnud. Väga huumoririkas. Kapter Jack Sparrow on nii lahe, tore, pole lihtsalt sõnugi, kui lahe tegelane. J. Depp sulas selles ossa väga hästi.
Nagu öeldud, film oli lahe, aga kino, kus me käisime, oli muidugi ka tore ilusad punased ja pehmed istmed jne. Aga minu ees istusid mingid väiksed poisid, kes kogu aeg mulisesid, mis käis muidugi väga närvidele. Lõpuks hakkas üks neist oma mobiiliga mängima ja seda üles-alla loopima. Ma suutsin selle kuidagi välja, kuid Tuuli, kellega ma koos kinos käisin ja kes mu kõrval istus, käratas neile. Siis sai paariks minutiks rahu, kui hakkas sama jama peale. Siis käratas Tuuli uuesti ja siis sai juba normaalsemalt filmi edasi vaadata.
Vahepeal togis mingi tobuke ka tagantpoolt jalgadega mu tooli...
Niisiis film oli lahe, aga seltskond... ? Ei kommenteeri! Nii palju peaks kinos ikka olla suutma, et ei tõmbleks kogu aeg...
Igastahes soovitan seda filmi vaadata kõigil!

pühapäev, 9. detsember 2007

Käisin teatris

Käisin hiljuti Ugala teatris vaatamas muusikali, mis kandis nime "Marilyn". Etendus oli suurepärane. Näitlejad olid suurepärased ning etendus oli lavastatud suurepäraselt. Etendus koosnes kahest väga pikast vaatusest, kuid see tasus kõvadel ja ebamugavatel toolidel istumise ära.
Etendus ise rääkis ühe kuulsaima näitlejanna Marilyn Monroe elust. Kolme tunni pikkuses muusikalis oli tema elu ilust välja toodud, kuigi pean tunnistama, et kes ei lugenud enne etendust kava läbi, võisid jääda segadusse. Minul õnnestus see tervenisti läbi lugeda ja sain aru, kuigi lõpp oli veidi segane.
Mulle meeldsid näitlejate kostüümid ning need laulud, mis nad esitasid. Mõni pani isegi jalga liigutama. Kuid osade näitlejate meik ajas naerma ja ärme räägime soengutest, paljud neist olid kohutavad. Esimesest silmapilgust oli arusaada, et on parukas, mitte juuksed, kuigi minu arust peaks parukas olema nii reaalne kui võimalik.
Ja veel ei meeldinud üks asi: näitleja kes mängis Marilyn Monroed, laulis küll ilusti, kuid tema hääl ei sobinud sellesse rolli, kuid siiski tema emotsioonid olid väga ehtsad.
Seepärast tahaks isegi mõni teinegi kord seda vaatama minna.

Kahe teose võrdlus

Võrdlen Jaan Tangsoo "Hanejaht" ja Jenny Caroll'i "Varjuriik"

Sarnane:

1. Mõlemal peategelasel oli probleeme sõpradega.
2. Mõlemad otsustasid enda eest.
3. Mõlemad võitlesid ellujäämise eest.
4. Mõlemal oli probleeme armastusega.
5. Mõlemad saavutasid võidu oma probleemid üle.
6. Mõlemal oli üks vanem surnud.
7. Mõlemat aitasid neid väga palju nende perekonnad.

Erinev:

1. Esimese raamatu peategelaseks oli poiss, teisel tüdruk.
2. Tüdrukul polnud probleeme narkootikumidega.
3. Poisil oli ema surnud kuid tüdrukul isa.
4. Poisil oli rohkem seltsivam kuid tüdruk.
5. Tüdruk nägi vaime, poiss oli aga tavaline.
6. Tüdrukul oli vaenlasi, poisi vaenlaseks oli tema ise.
7. Esimeses raamatus toimus tegevus sügisel või talvel, kui teises suvel.

laupäev, 8. detsember 2007

Aga mina käisin ka kinos!

Käisin kinos vaatamas filmi ''Kuhu põgenevad hinged''. Põhimõtteliselt, see film räägib ühest umb. 15 aastasest tüdrukust, kelle nimi on Ann.Ta ema ootab ta kasuisalt last ja Ann tunneb, et teda on kõige selle kõrval unustatud ja temast enam ei hoolita.Masenduses ja kadeduses pöördub ta satanistide poole, kellelt ta loodab abi saada (ja teatud moel võiks öelda et saigi). Nimelt ahastuses tahtis ta saada lahti oma väikevennast kes polnud veel sündinudki.Alguses Ann võttis seda asja üsnagi mänguliselt,kuid kui ta kuulis, et ta vennal on ravimatu südamerike, võttis ta elu täiesti teise pöörde. Lisaks sellele leiab ta endale ühe satanistist sõbranna, kes on alguses tema (ning kogu ümbritseva elu) suhtes üsna tõrjuv.
Minu arvates oli peategelaseks otsitud täpselt õige inimene. Lenna Kuurmaa mängis selle rolli väga hästi välja (kusjuures üllatavalt hästi). Meeldis ka filmi idee, milleks minu arvates oli, et olenemata (nt.pisut tõrjuvast välimusest) pole me sugugi kõik nii erinevad ja kõik meist vajavad tähelepanu ning armastust.
Kuid kui midagi kritiseeriks, siis see oleks tegelastele omane välimus. Üldselt, kõige stiilsem asi selle filmi juures oli see, kui tegelane mängis tšellot(mis oli ketiga tal kaelas) ja oli tegelasele omase "heavy" väljanägemisega. Seth aga nägi suhteliselt "emo" välja (pean silmas seda, et tal polnud looki, mis üritati talle luua) ja peategelasest satanistitüdruku väljanägemisega oli pisut mööda pantud. Satanisti asemel nägi ta välja pigem nagu kiiksuga goot.


Õpetajale sõnaseletusi :
Goot- http://et.wikipedia.org/wiki/Goot
Emo- http://et.wikipedia.org/wiki/Emo

reede, 7. detsember 2007

Käisin kinos

Käisime klassiga kinos "Klassi" vaatamas. See film meeldis kõigile. Minu arvates oli see film huvitav ja see meeldis, aga mõned kohad ei meeldinud ka. Alguse tundus see film lahedana. Filmis räägiti poiste kambast, kes kiusasid üht oma klassivenda. Sellest kambast üks poiss hakkas aga klassivenda kaitsma. Poistekamp hakkas siis oma sõpra ja klassivenda kiusama. Nad proovisid vastu hakata, aga sellest ei tulnud midgai välja. Poistekamp käskis neil väga rõvedaid asju teha. Lõpuks see klassivend ja tema "uus" sõber läksid kooli püssidega ning nad lasid maha kõik , kes neid kiusasid. Kuid nad lasid maha ka teisi õpilasi , kes ette jäid. Filmi lõpuks laseb see klassivend ennast maha, keda algusest peale kiusati, kuid tema sõber ei julgenud ennast maha lasta.
See oli hea film, aga kui ma peaks seda uuesti minema vaatama, siis ma mõtleks selle üle, kas minna või mitte.
kallis mia !
võta ennast kokku ja mine kennyst lahku.sa ei armasta teda .eksamitega sa saad ju ise ka hakkama .ma tean et sa suudad seda. ja bioloogia tunniks otsi uus partner.kuidas sul sis genoovias läheb ka?kuulsin et sinu auks korraldati paraad ja vastuvõtt.kindlasti oli see vinge ja oleksin tahtnud ise ka seal olla .tsau.

neljapäev, 6. detsember 2007

Anne Sophie Brasme "Ühe hingetõmbega"

hei Charlene!

Kuidas Sul seal vanglas läheb?
Ootan juba aega millal Sa välja saad, tahan Sind juba näha. Tunnen puudust Sinust puudust. Kuid õnneks ma ei pea enam kaua ootama. Sest Sa saad juba jaauari kuus välja. Siis Sa pääsed neist koletadest vangla müüridest. Sellest kurbusest ja üksindusest.

Ikkagi ei saa ma aru-Miks pidid Sa seda tegema? Ütle mulle miks? Miks Sa tapsid Sarah? Ma tean, et ta käitus Sinuga halvasti. Kiusas Sind ja mõnitas. Kuid ikkag miks Sa seda tegid? Ta polnud surma väärt! Küll elu oleks teda karistanud, tema tegude eest!
Kuid olgu, ma ei tahtnud Sinuga pahandata. Sest ma tean, et Sul on niigi raske.

Ma tahtsin Sulle öelda, et me kõik igatseme Sind. Tunneme Sinust hullult puudust!
Maxime jättis oma tüdruku maha kuna mõistis, et ta armastab Sind. Ta aina räägib Sinust. Ta on ikka tõeliselt armund Sinusse! See on nii tore. Ta ütles, et tuleb Sind järgmisel esmaspäeval vaatma. Ma loodan, et ma saan ka Sind järgmisel nädalal külastama tulla. Aga ma ei tea kas mul aega on. Kuna koolis on viimasel ajal nii palju õppida ja töid teha. Üldse vaba aega ei jää. Kui jutt juba koolile läks siis mainin ära, et meie koolis on uus õpetaja. Järgmisel veerandil peaks meie klassi tulema kaks uut õpilast. Muidu kõik ülejäänud õpilased on samad, peale Anne, kes kolis ära teisse linna.
Varsti on jõlud tulekul. Ja ma tahtsin küsida mida Sa jõuludeks soovid?
Ootan vastust!

Armastusega Sinu kallis Birgith!
Hästi palju kallisi Sulle:)

Võrdlus "Minu kuninganna" ja "Punamütsikese ja hundi vahel on kõik läbi"

“Mu kuninganna” Kamille Saabre
“Punamütsikese ja hundi vahel on kõik läbi” Katarina Mazetti

Sarnasused

· Mõlemad – Malika ja Linnea olid põgenenud oma kodumaalt.
· Mõlemal on loos õnnelik lõpp.
· Sünged ja keerulised olukorrad.
· Mõlemal on enda tuba.
· Malikal ja Linneal on hea sõbranna.
· Olid tihti mõelnud enda unistustest.
· Patrik ja Matt on poisid ,teisest riigist.
· Tänapäevalik loo ülesehitus.
· Malika ja Linnea on kuidagi rahumeelse ja aruka iseloomuga.

Erinevused

· Malika põgenes kodumaalt oma armastatu juurde ,kuid Linnea tahtis saada oma probleemidest lahti või siis saada midagi uut teada välismaailmast.
· “Punamütsikese ja hundi vahel on kõik läbi” on õpetlikuma sisuga raamat ,kuid pole ka eriti armastuslugu.
· Mattil ja Patrikul on teistsugused iseloomud.
· Malikal ei olnud hooliv perekond erinevalt Linnea omast ,kus tema ema mõistis teda.
· Malikal ei surnud sõbranna.
· Linneal oli ihk saada koju tagasi ,kuid Malikal oli jäänud võimalus oma kodumaalt siis jäädavalt põgeneda.
· Malika ja Linnea reisisid erineva transpordiga.
· “Mu kuninganna” raamatus on teistsugune teksti vorming.
· Malika ja Linnea on erinevast rahvusest ,päritolust.
klatsimoorid & printsessi päevikud

sarnane:
peategelased on tüdrukud
jutt on päeviku stiilis
probleemid poistega
rikaste elu

erinev:
tüdrukute iseloomud
mõtteviis
loo mõte
Käisin kinos
Käisin kinos vaatamas filmi "Kuhu põgenevad hinged".Väga meeldis.Käisin koos sugulasega ja talle meeldis ka .Film räägib ühest tüdrukust kes saab omale venna keda ta ei oodanud.Emal on närvid läbi ja tülitseb isaga pidevalt.Filmis on konflikt kus kasuisa puudutab autos Mayat ja tüdruk ütleb et ta käe ära võtaks sest see ei meeldi emale.Filmi lõpus lähevad nad lahku.Maya leiab endale sõbra kellega koos nad hakkavad saatanat kummardama.Mõlemale tüdrukule meeldib aga sama poiss ja lõpuks Maya magab temaga.Tüdrukud lepivad ära ja on sõbrad edasi.Filmis on palju satanistlikust,surnuaeda,joomist,rüüstamist ühesõnaga kõike mis on keelatud.Täitsa vaadatav oli aga ei läheks uuesti vaatama.

Uus ülesanne - tähtaeg 14.12

Sellel veerandil on meil tõeline e-õpe! Enamik on siiani ilusti hakkama saanud, mille eest kiitus!
Selle veerandi viimane ülesanne: kirjuta blogisse (u 20 lauset) sellest, kuidas Sa teatris, kinos või kontserdil käisid (vali üks!). Kirjuta, mida nägid, kuulsid, kuidas meeldis, kas midagi juhtus jne.
Pane vastavalt pealkirjaks
1. Käisin teatris
2. Käisin kinos
3. Käisin kontserdil

Tuletan meelde ka eelmised ülesanded:
1. Kiri teose peategelasele
2. Eesti ja välismaise teose võrdlus
3. 5 küsimust (võiks kirjutada vastava teose juurde kommentaaridesse), mis tekkisid ühte kirja lugedes.
NB! Kirja autor võib nendele küsimustele ka vastata järgmise kommentaarina, selle eest saab lisahinde.
4. Käisin teatris, kinos, kontserdil.
KÕIKI kirjutisi võib illustreerida.

Kõik valmis 14.12, seejärel panen II veerandi hinde.

kolmapäev, 5. detsember 2007

"Kolmas printsess" ja "Kambalugu"

Sarnasused teostes:

* Peategelased naissoost
* Probleemid koolis/tööl
* Elavad põhiliselt üksi
* Probleeme tekib vahepeal alkoholiga
* Tülid sõpradega
* Lõppeb õnnelikult

Erinevused teostes:

* "Kolmanda printsessi" peategelane Marilyn 20aastane,
" Kambaloo" peategelane Larissa 13aastane
* Marilyn töötab, Larissa õpib
* Larissa elu õnnetuste rohke, Marilynil õnnetused puuduvad
* Marilyn uhke olekuga, Larissa sõbralikum peategelane
* Larissal on kellele enda muredest rääkida, Marilynil selline isik puudub

"Emanuel armastus&vihkamine" ja "Eilset pole olemas"

Sarnasused:

*Mõlemad peategelased olid poisid.
*Oma tuba,kus iseendaga aega veeta.
*Mõlemas käisid koolis
*Neil kummagil oli mingi mure
*Masendus
*Hoolivus ,sõbrad,perekond.

Erinevused:

*Niru kiusatakse koolis, EMANUELI mitte
*Emanuelil oli Tüdruk,aga Nirul mitte.
*Emanuelil oli isa kellega ta koos oli ,aga Nirul polnud toetavat isa.

pühapäev, 2. detsember 2007

Võrdlus ''Haldjatants'' ja ''Nõialaps''

Raamatud:
''Nõialaps'' Celia Rees
''Haldjatants'' Katrin Reimus

Sarnasused:

*Peategelased olid tüdrukud.
*Peategelastel oli probleeme emadega.
*Mõlema oli üks kindel sõbranna (kuigi Mary sõbrannale ei meeldinud eriti rääkida).
*Mõlemad lood noortest tüdrukutest.
*Keerulised tunded.
*Keerulised situatsioonid.

Erinevused:

*Tegevus toimus erinevatel ajastutel.
*Mary oli nõid.
*Kristiinal oli õde.
*Kristiina elas ema juues, Mary vanaema juures.
*Kristiina elas linnas, Mary keset Ameerika põlis metsa.
*Mary kirjutas päevikut.
*Kristiina lugu lõppes ilusasti, kui Mary lugu jäi pooleli, kuna ta põgenes.
*Kristiinal oli poiss.
*Kristiinal ja ta perel olid raha probleemid.
*Maryl oli küülik (kes tapeti).
*Mary suhtles indiaanlastega.
*Maryt ohustas surm (nõidu kardeti ja tapeti).